Τα χρηματοκιβώτια αποτελούν μία από τις πιο δύσκολες και πολύπλοκες περιπτώσεις μεταφοράς. Είτε αποτελούν μέρος της μετακόμισης ενός σπιτιού ή ενός γραφείου αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι έχουν κατασκευαστεί ακριβώς για να μην μπορούν εύκολα να… μεταφερθούν.

Ένα από τα πιο πρώτα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν τη δυσκολία είναι το βάρος τους, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Από τα μικρότερα που μπορεί να ζυγίζουν πενήντα κιλά ή τα μεγάλα που φτάνουν τους δύο τόνους, τα χρηματοκιβώτια απαιτούν κατ΄ αρχάς ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να αλλάξουν χώρο. Και βεβαίως ανθρώπους με ειδική εκπαίδευση που να γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτό το βαρύ και ογκώδες αντικείμενο που συν τοις άλλοις δεν περιλαμβάνει πουθενά λαβές – στοιχείο που δυσχεραίνει τη μεταφορά του.

Ακόμη και στην πιο απλή περίπτωση επομένως, τα χρηματοκιβώτια απαιτούν δέσιμο με ειδικούς ιμάντες. Οι ιμάντες αυτοί, σχεδιασμένοι συνήθως για ογκώδη αντικείμενα είναι απαραίτητοι ώστε να παραμένει το χρηματοκιβώτιο σταθερό κατά τη μετακίνηση. Αυτό είναι ύψιστης σημασίας, ειδικά όταν υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα από όπου θα περάσει. Ευνόητο επίσης είναι ότι στον εξοπλισμό θα πρέπει να περιλαμβάνεται και συγκεκριμένων προδιαγραφών καρότσι μεταφοράς. Στις περισσότερες δε περιπτώσεις, η επιπλέον χρήση ανυψωτικού γερανού είναι άκρως απαραίτητη προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά ενός χρηματοκιβωτίου με επιτυχία.

Ο ειδικός αυτός εξοπλισμός ωστόσο δεν είναι αρκετός δίχως το προσωπικό με την κατάλληλη εκπαίδευση και τεχνογνωσία. Έτσι, όταν έρθει η στιγμή να αλλάξει το χρηματοκιβώτιο σας θέση, καλύτερα να μην αφήσετε την όποια απόπειρα μεταφοράς του ούτε στην τύχη ούτε σε ερασιτέχνες. Πράγματι, οι έμπειροι μεταφορείς όχι μόνο θα φροντίσουν για την εύκολη και γρήγορη μετακίνηση και τοποθέτησή του στο νέο του χώρο. Αλλά κυρίως θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε όλα αυτά να γίνουν με τη μέγιστη ασφάλεια. Ασφάλεια, που αφορά τόσο την αποφυγή της οποιασδήποτε ζημιάς κατά τη διαδικασία μεταφοράς όσο και την απόλυτη προστασία του περιεχομένου του χρηματοκιβωτίου.

Βεβαίως, όπως και στις άλλες περιπτώσεις ειδικών υπηρεσιών, η Transpap έχει αποδείξει τις ικανότητές της και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών που απευθύνθηκαν σε μας για τη μεταφορά ενός ή και περισσότερων χρηματοκιβωτίων.